Баба з відром, або жінка з прикметами.

Штовхнути або не штовхнути чорну кішку, перебігти дорогу, - етична дилема. Посваритися з бабою, що гримить на сходах порожніми відрами, - етична дилема. Зателефонувати колишньому, якщо щоки горять, - дилема сили волі. Вірити чи не вірити в прикмети - взагалі не дилема для тих, хто знає, звідки  ростуть ноги. Куди складніше - вибрати тлумачення, яке викликає більшу довіру.

Наприклад, прикмета про чорну кішку вже давно має не лише народне значення, але і модне - езотеричне. На думку астральних мандрівників, чорні кішки володіють сильною енергетикою, вони взагалі по суті своїй відьми, тільки чаклують мовчки. Знову ж таки, сучасна езотерика магію на чорну і білу не ділить, тому чорний кіт, стрімголов біжить перпендикулярно вашої траєкторії, не наганяє біду, а всього лише пророкує. Більш того, він з усіх своїх котячих сил намагається полегшити вашу долю. Тому, якщо на вашому шляху виявилася чорна кішка, подякуйте тваринi, адже якщо ви раптом зламаєте руку, то кішка вберегла вас від втрати голови. У будь-якому випадку, мислити краще позитивно і братів менших не ображати.

Інше питання - що робити з бабами, у яких відра порожні? Куди спрямована їх енергетика, якщо така взагалі є? Для початку, давайте згадаємо, коли ми в останній раз в нашому техногенному світі, в нашому 21 столітті, бачили бабу хоча б з повним відром? Швидше за все, зустріч з таким суб'єктом вже тхне містицизмом, адже навіть сміття зараз виносити прийнято в сміттєвих пакетах, а всі відра давно переїхали в город. Можливо, народна прикмета про бабу з відром є всього лише відображенням нашої жіночої склочності, тому що порожні відра мають властивість гриміти, скрипіти і різати слух, як лайка двох сусідок. У будь-якому випадку, якщо ця прикмета все-таки наводить на вас жах, при зустрічі з дивовижно. «пустоведро.» бабою перехрестися і тричі плюнь - ні, не в бабу, - через ліве плече. А потім радійте, що відра були порожніми. У них легко могло виявитися масло: одна баба на ім'я Аннушка вже розлила олію, і Берліоз залишився без голови.

Куди дорожче нам, жінкам, прикмети весільні. Якщо ви ніколи не сиділи на розі столу, і сім років безшлюбності вам не загрожує, то «антівесільна» прикмета вас минула. Але перед тим як шукати щось нове, старе, чуже і синє, позбавте себе від дії передвесільних народних прикмет, бо значення лякають не менше, ніж горезвісний кут. Наприклад, мокрий фартух обіцяє чоловіка-п'яницю. А ви ще носите фартух? Зніміть це негайно! Не хочете заміж за жебрака і лисого - не струшуйте хлібні крихти зі столу. Хліб взагалі фігуру псує. І взагалі, якщо Вам потрібний чоловік - не вирощуйте на підвіконні фіалки та кактуси, ростіть помідори - чоловічий шлунок, через який лежить шлях до серця, з овочами краще уживається, ніж з голками і махровими листочками. Ну і весілля нарешті! По-перше, весільна сукня в силу своєї величі вже зіткнулася з безліччю прийм. Не можна давати міряти навіть близьким родичкам - однозначно погана прикмета: раптом розтягнуть? Вона повинна бути довгою, щоб довгим було сімейне життя, а якщо ви о неї спіткнеться - нехай наречений ловить (на те він і наречений!) А тепер найлегша весільна прикмета: наречена повинна перед весіллям трохи поплакати. Це ми вміємо!

А тепер внесемо до нашу розповідь ясність: жарти жартами, але ж наші предки навіщось збирали з безлічі випадковостей свої народні прикмети, вони в них свято вірили, передбачали по них погоду, врожай, біди та удачу. Значення прикмет - це мудрість поколінь, які відрізнялися спостережливістю і бажанням пізнати те, що непізнавані наукою. Прикмети створені для того, щоб у них вірити, інакше б їх просто не було. Ну жартуйте з долею, і керуйте своїм життям за допомогою дарованих нам предками маленьких підказок, якими насичене наша чарівне життя.